MRA antisnurkbeugel

Wilt u of uw partner van het snurken af?
Tienduizenden mensen zijn chronisch moe vanwege een verstoorde nachtrust. Het vibreren van zacht weefsel in de luchtwegen veroorzaakt een snurkgeluid. De ademhaling stokt voortdurend tijdens de slaap doordat de luchttoevoer ter hoogte van de keel geblokkeerd raakt (slaapapneu). De oorzaak van snurken of slaapapneu is niet te behandelen. Veranderen van levensstijl (afvallen, minder alcoholgebruik of gebruik van sommige medicijnen) kan een positieve invloed hebben en het probleem verkleinen.

Een anti snurkbeugel (MRA – Mandibulair Repositie Apparaat) kan in de meeste gevallen oplossing bieden. Een antisnurkbeugel is een met precisie op maat gemaakte prothese met als doel de onderkaak tijdens de slaap in een naar voren gedwongen positie te houden, om zo de luchtweg open te houden. De beugel is te verstellen waardoor de onderkaak in de ideale positie geschoven kan worden. Ook op lange termijn is de MRA een effectieve behandelmethode.

Voordelen van een MRA:
– Gezonde nachtrust voor u en uw partner
– Eenvoudige en betaalbare oplossing
– Pijnloze behandeling
– Hoog slagingspercentage

De behandelstappen zijn:
1. Naast uitleg over het gebruik en de werking zal worden onderzocht of uw gebit en kaakgewrichten geschikt zijn voor het dragen van een antisnurkbeugel.
2. Het maken van afdrukken van de boven‐ en onderkaak en uitvoeren van een nauwkeurige beetregistratie.
3. Plaatsing en instructie voor een optimaal gebruik.
4. Maken van controle afspraak na enkele weken.

Kosten en vergoeding
De kosten voor MRA bedragen € 647,56. Voor mensen die lijden aan Apneu valt de behandeling onder de basisverzekering. Er geldt een eigen risico. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar. Gebruikt u een MRA alleen om snurken te verminderen of voorkomen? Dan komt u niet voor vergoeding in aanmerking.