Mondhygiëne

Waarom mondhygiëne?

Op de eerste plaats is een frisse en schone mond aantrekkelijk. U voelt zich prettig en zelfverzekerd als u kunt lachen en praten met een mooi verzorgd gebit, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slechte adem of aanslag op uw tanden.

Wij bieden u, in een rustige en professionele omgeving, behandelingen aan om uw gebit gezond te houden of weer gezond te krijgen. Natalie van der Zalm, onze ervaren mondhygiëniste, richt zich op preventie en mondverzorging. Een gezond gebit bestaat uit meer dan alleen gezonde tanden en kiezen zonder gaatjes. Een gezond gebit staat op gezond kaakbot en tandvlees. Met ontstoken tandvlees moet u echt niet rond blijven lopen. Het is ongezond en kan leiden tot medische problemen, onherstelbare schade aan uw gebit en mogelijk tot het verlies van tanden en kiezen.

Als u advies wilt en/of iets wilt doen aan het verbeteren van uw mondhygiëne, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Mondhygiene Vlaszak Breda

Wanneer naar een mondhygiënist?

Een bezoek aan de mondhygiënist is om diverse redenen aan te raden:

 • Periodieke controle en reiniging van uw gebit
 • Periodieke controle en reiniging van implantaten (nabehandeling implantaat gedragen prothese – klikgebit)
 • Rood en gezwollen tandvlees dat niet meer strak om de tanden of kiezen sluit
 • Pijnlijk of bloedend tandvlees bij het poetsen
 • Vieze smaak of een slechte adem
 • Gevoelige tanden of terugtrekkend tandvlees
 • Schaamte over het uiterlijk van het gebit
 • Vaak tandsteen of aanslag op uw gebit
 • Tanden of kiezen die los gaan staan
 • Regelmatig ontstaan van gaatjes
 • Wanneer mondverzorging om wat voor reden dan ook een probleem is

Wilt u tandvleesproblemen voor zijn, bezoek dan een mondhygiënist op eigen initiatief. In het algemeen wordt er in toenemende mate meer zorg besteed aan onze ivoren wachters. In de media wordt veel geadverteerd voor tandpasta, elektrische tandenborstels, implantaatsystemen, tanden bleken etc. Op jonge leeftijd worden tanden met beugels rechtgezet en kiezen worden gesealed. Op een gevorderde leeftijd is een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist niet alleen aan te raden, maar eigenlijk een must.

Behandelkamer2 TPP Vlaszak

Bezoek tijdig een mondhygiënist

Een mondhygiënist helpt u om een gezond gebit te krijgen en te behouden. Wanneer u tijdig een mondhygiënist bezoekt voorkomt u vervelende behandelingen en onnodig hoge kosten.

Bent u niet tevreden over uw huidige mondhygiëniste of op zoek naar een goede en vertrouwde mondhygiëniste in Breda, dan heeft u die nu gevonden! Kom eens langs bij Mondzorgcentrum Vlaszak aan de Boschstraat 11 in Breda voor een vrijblijvende kennismaking. Wij zitten in het hart van Breda met ruime parkeergelegenheid en op 25 meter afstand stoppen 10 buslijnen.

Geen verwijzing nodig!

Nieuwe klanten zijn ook zonder verwijzing van de tandarts welkom. Om u niet onnodig te laten wachten, behandelen wij alleen op afspraak.

Wat kost het?

U vraagt zich ongetwijfeld af wat de kosten zijn van een mondhygiëne behandeling. Op deze pagina geven wij uitleg over de tarieven en vergoedingen in 2019.

Een afspraak maken

De behandelingen zijn op afspraak. Wij verzoeken u, waar mogelijk, vooraf telefonisch 076 – 58 12 280 of per email info@tppvlaszak.nl contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak. Daarnaast kunt u gebruik maken van onderstaand contactformulier. U krijgt dan op korte termijn bericht van ons. Even binnen lopen kan natuurlijk ook.

[contact-form-7 id=”96″ title=”Contactformulier”]