Kunstgebit reparatie

Een reparatie aan uw gebitsprothese

Een barst, een breuk of het losraken van een tand: het kan zomaar gebeuren! Niets is vervelender dan een kapotte prothese en u wilt deze dan ook zo snel mogelijk laten repareren. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres!

U kunt zonder afspraak bij ons terecht, wij staan voor u klaar! In de ochtend brengen is veelal in de middag weer ophalen. Wij doen dan ons best uw kunstgebit zo snel mogelijk te herstellen. Indien mogelijk terwijl u wacht. Mocht u willen wachten op de reparatie, dan is dat mogelijk onder het genot van een kopje koffie of thee in onze wachtruimte.

Wij verzoeken u de prothese, indien mogelijk, even schoon te maken voordat u hem bij ons ter reparatie brengt.

Gratis reiniging en polijsten

Als extra service wordt uw prothese door ons grondig gereinigd en gepolijst, uw prothese voelt hierdoor weer als nieuw. Daarnaast ontvangt u van ons een doosje met professionele reinigingstabletten.

Contact opnemen

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of een vrijblijvende prijsopgave kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 076 – 58 12 280 of een mail sturen naar info@tppvlaszak.nl. U kun natuurlijk ook direct bij ons langs komen: Boschstraat 11 in het centrum van Breda.

Eenvoudig bereikbaar en geen parkeerkosten

Tandprothetiek Vlaszak is midden in het centrum van Breda gevestigd en eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer (bushalte Vlaszak), met de fiets en met de auto (parkeren in de Boschstraat of op parkeerterrein Beyerd-Vlaszak). Laat u niet afschrikken door eventuele parkeerkosten tijdens uw bezoek: deze betalen wij voor u! Neem vooraf even contact met ons op zodat wij u kunnen uitleggen hoe het vergoeden van de parkeerkosten werkt.

Onze locatie is op de begane grond en uitstekend toegankelijk voor mindervaliden.

Nooit zelf repareren

Is uw kunstgebit kapot, bewaar alle delen die u nog heeft en gooi niets weg, neem deze mee wanneer u de prothese laat herstellen. Probeer nooit uw prothese zelf te repareren (lijmen)! Vaak wordt dan de prothese onherstelbaar beschadigd. Soms kan de prothese niet gemaakt worden zonder een afdruk van uw kaak, bijvoorbeeld wanneer door een breuk een stukje kunststof mist.

Kosten van de reparatie

De hoogte van de kosten voor een reparatie zijn afhankelijk van de situatie. U krijgt deze vooraf van ons te horen. Reparaties dient u direct te voldoen (pin of contant). U krijgt een nota mee die u bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.

Reparaties aan volledige kunstgebitten worden gedeeltelijk vergoed vanuit het basispakket door uw zorgverzekering. Vanaf 2017 geldt een eigen bijdrage van 10% van de totale kosten voor een reparatie en rebasing (opvullen van bestaande volle prothese), tenzij u hiervoor aanvullend verzekerd bent. U betaalt alleen eigen risico wanneer dit nog niet volledig is verbruikt.

Wanneer u een plaatje of frameprothese heeft naast uw eigen tanden (een partiële prothese) wordt dit (gedeeltelijk) vergoed uit een aanvullende tandartsverzekering.

Reparatie kunstgebit Breda

De oorzaak

Helaas zijn reparaties aan een kunstgebit niet te voorkomen. Het blijven kunststof hulpmiddelen die kapot kunnen gaan. Tijdens het eten komen er enorme krachten vrij, met name bij de achterste kiezen, die nodig zijn bij het kauwen, waardoor een prothese kan breken. Soms valt er een tand uit of breek er een stukje af. De oorzaak is niet altijd te achterhalen.