Gebitsbeschermers een uitkomst!

 

Waarom een gebitsbeschermer/mondbeschermer (Play Safe)?

Een gebitsbeschermer/mondbeschermer werkt als een schokdemper die de kracht van een klap of slag op de kaak over een groter gebied verspreidt. Ook wordt  de piek van de kracht vertraagd, waardoor het effect en letsel kan worden voorkomen of aanzienlijk verminderd.

Mondbeschermers worden veelal gebruikt bij sporten zoals: (ijs)hockey, waterpolo, rugby, (kick)boksen, karate, voetbal, skateboarden etc. en zijn leverbaar in vele (multi) kleuren.

Het is bekend dat bij een aantal sporten het risico dat het gebit beschadigd wordt zeer hoog is. De schade opgelopen tijdens het sporten is in de meeste gevallen wel te herstellen, echter dit is vaak een tijdrovende, kostbare en niet plezierige behandeling. Voor alle takken van sport kunnen wij een goed passende individuele gebitsbeschermer maken.

Voor een goed passende gebitsbeschermer (geen prefab bitje!) bent u bij Tandprothetiek Vlaszak aan het juiste adres. Wij maken een afdruk van uw tanden en kiezen en adviseren welk type in uw geval het meest geschikt is. Een zachte en stugge variant of een beschermer met een extra verstevigingslaag. Ook kunt u kiezen uit meerdere kleuren. In ons laboratorium vullen we de afdruk met gips en maken een model/mal. Op basis van dit model maken wij uw geïndividualiseerde gebitsbeschermer.

Het is van belang uw gebitsbeschermer na gebruik goed te reinigen en daarmee het gebruiksgemak en de levensduur te verlengen.

Kosten
De kosten voor een, individuele, op maat gemaakte gebitsbeschermer bedragen:
‐ Play Safe hard/zacht combinatie: € 95,‐
‐ Play Safe hard/zacht multi‐color: € 125,‐

Een gebitsbeschermer valt niet onder de basisverzekering. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden worden de kosten mogelijk voor een deel vergoed uit een aanvullende tandartsverzekering. Leden van bij ons geregistreerde (sport)verenigingen krijgen korting op de kosten voor een op maat gemaakte gebitsbeschermer. Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.