Een mooi(er) gebit met facings

Een facing (ook wel veneer genoemd) is een heel dun porseleinen schildje of laagje in de kleur van uw eigen tanden, wat op een bestaande tand wordt aangebracht .

Wanneer facings?

Er zijn uiteenlopende redenen te bedenken waarom u facings wenst:

  • Uw gebit is wel gezond, maar u vindt het niet meer mooi
  • Uw tanden staan wat scheef
  • U heeft een spleetje tussen uw voortanden
  • U wilt bruine tanden weer wit maken
  • Er zijn hoekjes afgebroken
  • U zou eigenlijk een beugel moeten, maar ziet daar tegenop

Facings kunnen het uiterlijk van uw gebit én gezicht verfraaien. Het kan de vorm of de kleur van een tand wijzigen.

Hiermee kan een verkleurd of een licht beschadigd front­element worden behandeld. Ook de vorm en grootte kan hiermee worden aangepast. Die schildjes worden op verkleurde of kapotte tanden geplaatst. Ook kan met behulp van facings uw tandboog worden verbeterd en standcorrecties worden uitgevoerd, met als resultaat dat de tandboog van uw gebit weer regelmatig is en scheve tanden zijn ‘verdwenen’.

Tandprothetiek Vlaszak maakt uw porseleinen facing op maat. Bij het vervaardigen van een facing werken wij nauw samen met uw tandarts.

Een facing voelt zoals een eigen tand. Misschien moet u eerst even wennen. Praten kan in het begin wat problemen geven of klanken kunnen  in het begin wel eens vervormen. Dat gaat na een paar dagen vanzelf over.

“Met facings krijgt u weer mooie, rechte voortanden en voelt u zich zekerder over uw gebit!”

Prijzen facings

Alle tandheelkundige zorgaanbieders in Nederland hanteren dezelfde prijslijst. De tandheelkundige prijslijst geeft u een idee van de kosten, maar nog geen totaalprijs. Vaak worden bij een behandeling meerdere codes gecombineerd en is het belangrijk om eerst te kijken naar de staat van uw gebit. De kosten van een facing hangen onder meer af van het materiaal dat de tandarts gebruikt en de staat van uw gebit. Een facing van composiet is goedkoper dan een facing van porselein.

Staat van uw gebit

Hoe gezond zijn uw eigen tanden? Is uw ‘beet’ geschikt voor facings? Is uw tandvlees in orde? Hoe wenst u verdoofd te worden? Wilt u porseleinen facings of van keramiek? Op deze vragen heeft de tandarts antwoord nodig om u vooraf een offerte te geven. Sommige behandelingen zijn daarnaast exclusief materiaal- en techniekkosten.

Om dus met zekerheid te weten wat uw tandheelkundige behandeling zal kosten, maakt u het beste een afspraak voor een intakegesprek. Dit is een gratis advies. Er vindt dan nog geen behandeling plaats en u bent tot niets verplicht.

Eten met een facing

U kunt alles eten met een facing, maar met sommige dingen moet u voorzichtig zijn. Let op, facings kunnen beschadigen als u op harde dingen zoals zuurtjes of pennen bijt. Uw tanden als gereedschap gebruiken, bijvoorbeeld om plakband af te scheuren, wordt afgeraden.